Tu faci posibilă Tabăra Dorului!

Tu faci posibilă Tabăra Dorului!

Până pe 30 aprilie, derulăm campania de strângere de fonduri cu ocazia zilei de naștere a fondatoarei Asociației “Există viață după doliu”, Mihaela Vlad.

Mihaela își dorește ca anul acesta 16 famDSC06488 - Copyilii monoparentale cu venituri mici să meargă în cea mai frumoasă Tabără de familie – Tabăra Dorului. Află aici cum o poți susține și tu, cu o donație personală (în loc de cadou) sau cu o sponsorizare (dacă ai o firmă sau PFA). http://mihaelavlad.ro/cadoul-meu-e-tabara-dorului 

vreau2

Ce este Tabăra Dorului?

Este weekendul de neuitat unde vin copii să vadă că a fi “orfan” de un părinte nu înseamnă nici inferior, nici “ciudat”, doar un copil care privește mai mult spre Cer. Este weekendul unde vin părinții “supraviețuitori” să învețe cum să fie și mamă, și tată, și văduv(ă), în timp ce societatea le cere să fie și angajați productivi și rude iubitoare și cetățeni model. Și e ușor de înțeles că uită să fie mai întâi EI ÎNȘIȘI, femeie sau bărbat într-o perioadă copleșitoare a vieții.   

În cele 4 zile împreună ne ocupăm numai de regăsirea unui echilibru, prin creșterea încrederii în sine, împăcarea cu trecutul și schițarea unui plan de viitor în care lucrurile sunt bine. Și noi chiar credem că, și prin implicarea noastră, LUCRURILE POT FI BINE. 

IMG_1985Tabăra începe într-o joi și rămâne în suflet pentru restul vieții. Participanții descoperă că nu sunt singuri, că au “voie” să simtă și să exprime tristețe și revoltă. Învață cum să mențină vie memoria celui drag, în timp ce își fac planuri pentru viitorul așa cum poate fi acum.  Își dau voie să se relaxeze, să zâmbească, să ia o mică pauză de la durerea continuă și stresul zilei de mâine. Cu trupul și mintea relaxate, vor putea vedea noi soluții la problemele care au apărut. Și vor avea un pic mai multă energie pentru a le rezolva. 

Cine poate fi beneficiar în Tabăra Dorului?

Familii monoparentale alcătuite din părintele supraviețuitor și unul sau mai mulți copii minori, afectați de moartea recentă a celuilalt părinte. Oricine este binevenit, indiferent de apartenența religioasă ori etnică.  Au prioritate familiile cu venituri mici, iar părinții care doresc și au posibilitatea pot contribui cu o donație la final sau oricând pe parcursul anului, pentru a ajuta următoarele familii.

În 2015 ne dorim să organizăm 2 Tabere: 

– între 16-19 iulie pentru 8 copii cu vârsta între 5-9 ani și părintele sau tutorele lor

– între 6-9 august pentru 8 copii cu vârsta între 10-14 ani și părintele sau tutorele lor 

Cine sunt terapeuții și ce rol au?

În Tabără participă 2 psihoterapeuți care au mai ajutat zeci de familii cu difiIMG_1749cultăți similare. Rolul lor este de a fi 100% alături de fiecare participant, pe parcursul activităților care au ca scop: acceptarea treptată a faptului că persoana dragă a plecat pentru totdeauna, manifestarea durerii emoționale pentru găsirea propriilor mecanisme de adaptare, redobândirea încrederii în propria capacitate de a crea prietenii, de a rezolva probleme de viață și de a simți bucurie. Cel mai mult ne dorim ca la finalul celor 4 zile împreună, familiile să simtă că își cunosc mai bine unul celuilalt nevoile și că au creat legături semnificative cu celelalte familii, prietenii pentru o viață! 

Cum pot să ajut?

Dacă vrei, te poți înscrie ca SPONSOR PENTRU O FAMILIE din Tabăra Dorului. Participarea unei familii la cele 4 zile de Tabără înseamnă 1.000 lei, care acoperă toate cheltuielile (drum, cazare, masă, activități terapeutice). Sponsorizarea se scade din impozitul pe profit datorat, așa că toți avem de câștigat. Mulțumim! 

Partener principal al întâlnirilor:

Sigla PasulSchiorilor Bike(1)

Patru dintre familii vor veni în Tabără datorită implicării prietenilor de la Sky Consult și ZSpot Media. Mulțumim!

skyconsult

ZSpot Media logo

 

 

 

 

Leave a Reply