Planuri de viitor pentru tineri 18-25 ani

Proiectul „Succes în viaţă pentru tinerii cu un singur părinte – program integrat de susţinere psihologică şi profesională” a fost finanțat finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 4 Servicii sociale şi de bază, în anul 2015.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost peste 100 de tineri cu vârsta între 15-25 ani din București și Ilfov, care au pierdut recent un părinte (sau o altă persoană apropiată) și peste 200 de părinți singuri, profesori, asistenți sociali și alți profesioniști care lucrează cu aceste familii.

Scopul proiectului a fost de a îmbunătăți accesul la servicii sociale oferite familiilor monoparentale, prin crearea unei comunități unde tinerii și părinții pot găsi sprijin psihologic, material, social și soluții la problemele lor. În cadrul activităților, specialiști cu experiență vor furniza gratuit servicii de consiliere psihologică, psihoterapie de grup și sesiuni practice pentru dezvoltarea încrederii în sine și găsirea primului loc de muncă.

În Bucuresti și Ilfov sunt acum peste 1.000 de familii modeste cu tineri între 15-25 ani care întâmpină numeroase dificultăți după decesul unuia dintre părinți. Aceste familii au nevoie de repere, îndrumare și susținere directă, pentru a preveni abandonul școlar, depresia, abuzul de droguri sau alcool sau traficul de persoane.

Leave a Reply