Direcționez 2% către familiile care au pierdut oameni dragi

Știai că poți să ajuți Asociația „Există viață după doliu!” cu o parte din impozit? Tot ce ai de făcut este să duci sau să trimiți un formular la ANAF până pe 25 mai 2016.

Este ca o donație în bani pe care NU o faci „din buzunar”. Cu ajutorul tău, un om va primi gratuit consiliere psihologică, grupuri de sprijin, întâlniri de socializare, atenția, grija, ascultarea și căldura de care are nevoie după moartea celui drag.

Descarca aici Formularul 230 (precompletat)

CUM SE FACE?

1. Descarcati formularul potrivit si printati-l in 2 exemplare:

a. Ați avut în 2015 venituri numai din salariu – Formular 230

b. Ați avut în 2015 venituri și din alte surse (activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala etc) – Declaratia 200

2. Completati de mână, cu majuscule, cu datele personale. Sectiunea despre 2% este deja completata de noi cu datele Asociatiei (unde vi se cere suma lasati necompletat, pentru ca va calcula instituţia fiscală in locul dvs.)

3. Formularul completat si semnat trebuie sa ajunga la Administratia Financiara (Gasiti AICI adresele din toata tara) pana cel tarziu pe 25 mai 2016. Nu e necesara ataşarea Fişei Fiscale. Aveti 2 optiuni:

a. DIRECT – formularul poate fi lasat la biroul de Registratura a Administatiei Financiare de care apartineti (fie il depuneti personal, fie rugati un coleg sau prieten care are drum acolo). Tot procesul se poate incheia in maxim o ora. Daca si colegii de serviciu sau prietenii depun acest formular, poate merge un singur reprezentant cu toate formularele.

b. PRIN POȘTĂ – ca scrisoare recomandată la adresa Administratiei Financiare din orasul care apare in buletin. De exemplu, daca in cartea de identitate e specificat orasul Bacau si acum locuiti temporar in Bucuresti, formularul trebuie sa ajunga la Administratia Financiara aferenta din Bacau, nu la cele din Bucuresti.

Datele Asociatiei sunt:

Denumire entitate non-profit: Asociatia “Exista viata dupa doliu”
Cod identificare fiscala: 29536482
IBAN: RO15RNCB0048125941770001, deschis la BCR – SJ Braila

Important de știut:

  • facilitatea e numai pentru persoane fizice supuse impozitului pe venit în toate formele lui prevazute în titlul III din Codul Fiscal
  • dacă nu ai avut un contract de muncă, poți să ne ajuți dacă ai avut în 2015 activitate ca persoană fizică autorizată sau o profesie liberale, pensie impozitată, închirierea unui imobil
  • această direcționare e opțională, nu obligatorie (dar ne ajută pe noi foarte mult)
  • poți ajuta un singur ONG (completezi o singură dată formularul)
  • formularul trebuie depus în perioada 4 ianuarie 2015-  25 mai 2016 la sucursala ANAF din buletin
  • banii vor intra în contul asociației prin Trezorerie cam după 1 an de la depunerea formularului.

Leave a Reply