Inapoi la Resurse utile

Campanie: 3 frați să primească GRATUIT psihoterapie după moartea tatălui

De obicei, unei familii sărace, în care copiii sunt orfani de un părinte, ne gândim să îi oferim haine sau mâncare. Ei bine … de data aceasta vrem să le oferim ceva mai puțin “palpabil”, dar de ajutor pe termen lung: ședințe gratuite de psihoterapie în orașul Caransebeș.

Ne dorim să strângem 1.500 lei pentru ca acești 3 frați să beneficieze gratuit în martie și aprilie 2019 de evaluare psihologică și ședințe de terapie în familie.

POVESTEA LOR
În 2015, doi frați de 3 și 6 ani au reușit cu greu să iasă vii din casa care a ars până la temelii. Primăria a reconstruit 2 camere, dar de atunci familia a locuit în întuneric, pentru că branșamentele la electricitate nu s-au mai refăcut nici până azi. Între timp, a venit pe lume și al treilea frate.
În februarie 2017, tatăl copiilor se întorcea acasă cu bicicleta și a căzut de pe un pod în apropierea casei, lovitura fiindu-i fatală. A lăsat în urmă o văduvă de 33 ani (femeie simplă, fără școală, fără sprijinul familiei proprii, ori al socrilor) și acești 3 băieți, care au acum 4, 7 și 10 ani. Șocul de a rămâne mamă singură cu 3 copii a fost așa de mare încât femeia s-a gândit că uneori le-ar fi mai bine copiilor în grija statului, măcar până când ea își găsește un loc de muncă și se pot muta undeva unde să poată avea un frigider și un televizor. Dar, cu ajutor din partea asistentului social și al cumnatei din străinătate, familia a rămas împreună.Strângem bani pentru ca ei să poată beneficia gratuit de psihoterapie în mod gratuit în Caransebeș, o dată pe săptămână. E important pentru sănătatea lor să vorbească despre moartea tatălui, problemele de la școală și din familie și să fie ajutați să învețe să gestioneze stresul cotidian și să relaționeze unii cu ceilalți mai ușor, să fie îndrumați pentru a nu apuca pe căi greșite, fără întoarcere, cu consecințe grave asupra propriei lor sănătăți și a celor din jur. Să fie îndrumați să își clădească un viitor frumos, în ciuda greutăților prin care a trecut și trece familia.

Dacă doriți să contribuiți la acest obiectiv, vă rugăm să donați atât cât puteți în contul asociației, urmând ca noi mai departe să plătim serviciile psihoterapeutului, pe măsură ce familia efectiv participă la ședințe.
La detalii scrieți “donație pt fam. Caransebeș”

Asociația “Există viață după doliu”
CIF: 29536482
Cont IBAN: RO15RNCB0048125941770001, deschis la BCR – Banca Comercială Română

Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi la Resurse utile

Abonare la Newsletter

Holler Box